2021-05-24 10:18:41• hírek • Refszatmar.eu

Konfirmáció és úrvacsoravétel Szatmárgörbeden

“Élek többé immár nem én, hanem él a Krisztus énbennem…” Az idei pünkösd sok tekintetben volt különleges a szatmárgörbedi gyülekezet számára.

Egyik ilyen fénypontja a pünkösdi ünnepkörnek az azt megelőző konfirmációs ünnepség volt (2021. május 16), majd a pünkösdi úrvacsoravétel (2021. május 23) – számolta be örömmel lapunknak Kürti Tamás lelkipásztor.

A 2021. évben egy fiúgyermek konfirmált és tett bizonyságot az ő Krisztusba vetett hitéről: Székely Márk. Természetesen nem volt könnyű dolga, hiszen egyedül kellett Isten és a gyülekezet színe előtt hitvallást tennie, de az Úr vele volt, és megsegítette őt. Mint ahogy Dániellel vele volt az Ő Istene, noha nem mentesült a megpróbáló élethelyzetből, de mégis megtapasztalta az Úr Isten megtartó szabadítását. Úgy tapasztalhatja meg e fiatal is és mindannyian életünkben Isten megtartó jelenlétét. Noha nem szűnnek meg a nehéz élethelyzetek, de azokban sem kell kétségbe esnünk, mert “semmi sem szakíthat el minket az Isten szeretetétől”.



Szülei örömére (édesapja presbiteri szolgálatot teljesít) és gyülekezetünk lelki épülésére szolgált ez az ünnepélyes alkalom. Imádság, éneklés, hitvallás és fogadalomtétel tették színesebbé ezt az alkalmat. Az Úré legyen érte a dicsőség.

A konfirmációs ünnepség második része volt a pünkösdi úrvacsoravétel, amikor a frissen konfirmált fiatalember életében először vehette magához a sákramentumi jegyeket. Az ágendás beszéd emlékeztette a gyülekezetet és e fiatalt is arra, hogy Szentlélek kitöltetése a lelki nagykorúsodásnak a kezdetét is jelenti. Ez arra utal, hogy lelkileg nagykorú emberekként immár felelősséggel tartozunk döntéseinkért. Adja az Úr Isten, hogy felelősségének teljes tudatában immár a lelki nagykorúsodásnak az útján induljon el és haladjon előre a hitben testvérünk az Úr Krisztus által. Úgy legyen. Ámen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: